GET ORGANIZED

Et nytt år gir mange en ny driv til å organisere hjemmet – her er noen av mine tips til å få orden i sakene. Dette innlegget er mer generelle tips til hvordan man kan organisere tingene sine, senere vil det komme innlegg som tar for seg mer spesifikke organiserings tips.

  • Planlegg – før man skal begi seg ut på prosjektet å organisere hjemmet, så er det lurt å planlegge. Hva skal ryddes, evt sorteres og hvor skal det oppbevares. Kanskje må man også kjøpe inn mer bokser og/eller kasser for å oppbevare alle tingene man ønsker å organisere i. Jeg er selv veldig glad i å lage lister for å gjøre ting visuelt, og syntes det gjør alt lettere å gjennomføre når man kan se det på en liste og evenuelt krysse ut ettersom man har gjennomfør noe. Mitt tips er å lage en liste som inneholder hva som skal gjøres, og en liste som inneholder hva som eventuelt må kjøpes inn.
  • Kvitt deg med det du ikke trenger – kast, gi bort eller selg det du ikke bruker lenger – å kvitte seg med ting og tang rundt i huset, produkter på badet eller hva man har i klesskapet gjevnlig gjør en stor forskjell på ryddigheten i et hjem, og dermed blir det også lettere å få orden i sakene.
  • Smarte oppbevaringsløsninger – finn ting som hjelper å holde orden, og som passer til ditt behov – for eksempel i klesskapet mitt, i en skuff, har jeg små plastkurver fra Clas Ohlson som jeg bruker til å oppbevare sokker og undertøy hver for seg i – kosesokker i én kurv og vanlige sokker i en annen for eksempel. Ellers bruker jeg bokser fra IKEA til å lagre skjerf, belter og andre ting som ikke brukes så ofte i klesskapet. På vinterstid kan alle hansker, luer og skjerf fort bli et stort rot i gangen. Mitt tips er å for eksempel bruke de samme plastkurvene fra Clas Ohlson som jeg nevnte tidligere til å legge de ulike tingene i – en kurv til hansker og en kurv til båndet + selen til hunden for eksempel. Som vist på bildene bruker jeg også noen fine esker til å oppbevare ulike kontorting i – disse er fra House Doctor. Til å oppbevare fint gavepapir når det står synlig fremme bruker jeg en Menu Wire kurv.
  • The happines planner – det er også viktig å holde hodet organisert, ikke bare det rundt seg. The happiness planner er en planlegger som gir deg full oversikt over hver dag hele året, men i tillegg har den i starten av hver måned et avsnitt hvor man kan notere ned hvilke mål man har for den kommende måneden. Snart kommer det et eget innlegg dedikert til denne planleggeren.

– For my non Norwegian readers, please copy & paste into google translate –

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *