IMG_5345-2

Selv om jeg nødvendigvis ikke er særlig glad i selve aktiviteten å rydde, så er jeg veldig glad i, og opptatt av, å ha det ryddig rundt meg. I dag vil jeg derfor dele noen av mine tips til å holde det nettopp ryddig rundt seg:

  • Gode vaner – å lage seg gode vaner når det gjelder å ha det ryddig er kanskje en av de viktigste punktene – om man legger til seg for eksempel vanen å rydde rot fra matlaging i mens man lager mat, legge klærne i skittentøysdunken med en gang, eller sette tallerkenen i oppvaskmaskinen straks man er ferdig med den blir det fort mer ryddig, og ting hoper seg ikke like fort opp.
  • Kast, gi bort eller selg – jo mer ting man har, jo mer rot blir det. Man har som regel mye ting som man ikke bruker, og det er derfor lurt å gå gjennom alt man har med gjevne mellomrom for å kaste, gi bort eller selge det man ikke lenger har bruk for.
  • Alt har sin egen plass – når alt du eier har sin egen plass er det så mye lettere å holde orden i alt. Når alle i hjemmet vet hvor alt hører hjemme, så er det både lettere å legge det vekk etter bruk, men også lettere å finne det når det skal brukes.
  • Gjør det med en gang – gjør det med en gang og ikke utsett, da hoper det seg bare opp. Er det gris på komfyren etter bruk, tørk over med en gang. Eller ligger det klær på gulvet, plukk det opp med en gang. Har du tatt en kopp kaffe eller spist frokost, rydd vekk og sett inn i oppvaskmaskinen med en gang.
  • Slutt med impulskjøp – mye av grunnen til at man i utgangspunktet sitter igjen med for mye ting er impulskjøp. Still deg selv spørsmålene; trenger jeg det, kommer jeg til å bruke det, jeg ha det eller har jeg noe lignende fra før? Er svaret nei på de tre første, eller ja på det siste, så er det sannsynligvis noe som ikke er nødvendig å dra med seg hjem, og noe som muligens bare vil fylle opp oppbevaringsplassen man har.

I tillegg til dette liker jeg å ha mine faste dager til ulike husholdningsoppgaver – for eksempel er mandager er dagen til å skifte og vaske sengetøyet, og legge på plass og stryke klær. På den måten føles det ikke ut som man kostant flyr rundt å gjør husarbeid – man har mer oversikt over når ting er blitt gjort, og hvor ofte det er behov for det.

– For my non Norwegian readers, please copy & paste into google translate –

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *